Előfizetői tartalom

A válság óta nem volt ilyen szűk az álláspiac

Portfolio
2009 eleje óta - mióta az adatok rendelkezésre állnak - nem jelentettek be ilyen kevés államilag nem támogatott új munkahelyet a vállalkozások Magyarországon, 7500 darabot 2013 januárjában. Miközben az év eleje jellemzően gyengének számít, az elmúlt hónapokban jócskán átlag alatti a munkakínálat, miközben ismét durván, közel 80 ezer fővel ugrott meg az álláskeresők száma decemberről januárra, valószínűleg jórészt a határozott idős munkaszerződések, beleértve a közmunkás foglalkoztatás decemberi lejárata miatt.

2013 januárjában 648 500 fő volt álláskereső, 79 200 fővel többen, mint 2012 decemberében - derül ki a Foglalkoztatási Szolgálat friss adataiból. A januári szám az előző év azonos időszakival szinte megegyező. Úgy tűnik tehát, hogy az előző évekhez hasonlóan most is volt egy nagyobb leállás év végén, egyrészt sok határozott idős szerződést december 31-ig írnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés