Előfizetői tartalom

Három éve nem volt ilyen kevés új állás

Portfolio
2012. novemberében az újonnan bejelentett, tisztán piaci formában létrejövő új álláshelyek száma 8600 darab volt - derül ki a Foglalkoztatási Szolgálat friss adataiból. Az álláshelyek száma 2009 decembere óta nem volt ilyen alacsony, az előző havihoz képest 20%-kal, előző évitől 17%-kal kevesebb. Államilag támogatott formában is negyedével kevesebb állás jött létre, mint egy évvel korábban. A regisztrált álláskeresők száma 536 ezer főt tett ki, 2%-kal voltak többen álláskeresők, mint egy évvel korábban. Közel egy hónappal nyúlt a nyilvántartásban töltött átlagos idő.

Több az álláskereső, mint tavaly A regisztrált álláskeresők száma az előző hónaphoz és az előző év azonos időszakához képest is emelkedett, 536,1 ezer fő volt álláskereső, a szezonális hatásoktól tisztított adat pedig 558 ezer. Növekedett a nyilvántartásba belépők száma, különösen a visszalépőké. A gazdaságilag aktív népességhez viszonyítva az álláskeresők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés