Előfizetői tartalom

Hova emelkedett a nettó(!) minimálbér?

Portfolio
2014-től százezer forint feletti, 101 500 forint lesz a bruttó minimálbér - dőlt el az érdekegyeztető tárgyalásokon. A zsebben ebből azonban csak 66 500 forint marad azoknak, akik nem tudnak családi kedvezményt igénybe venni. 2010-ben a bruttóként jóval kisebb összegű, 73 500 forintos minimálbér nettója 60 200 forint volt. A közterhek emelése, pontosan az adójóváírás eltörlése megdrágította a minimálbért.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, százezer forint feletti lesz a minimálbér 2014-től. A százezer forint körüli minimálbér már 2011-ben is a Fidesz tervei közé tartozott, az emelés nem okozott meglepetést. Az elmúlt évek adóváltozásai azonban azt hozták, hogy a nettó minimálbér emelkedése nem követte a bruttó összegét, a minimálbér közteher-tartalma jelentősen megnőtt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés