Előfizetői tartalom

Így alakult tavaly a foglalkoztatottság (2.)

Portfolio
3 millió 908 ezer fő volt foglalkoztatott a tavalyi év utolsó negyedévében Magyarországon a 15-74 éves korosztályból - tette közzé a negyedik negyedéves adatokat a KSH. A foglalkoztatottak száma 16,4 ezer fővel kevesebb a harmadik negyedévinél, de a munkanélküliség nem nőtt meg ennyivel, hanem csak 800 fővel, így a munkanélküliségi ráta is csak kis mértékben emelkedett, 10,7% volt. Éves összehasonlításban még így is magasabb a foglalkoztatottak száma 57 ezer fővel, bár a növekmény főként a közszolgáltatásokból, leginkább a közfoglalkoztatásból ered, míg az iparban, ezen belül a feldolgozóiparban is csökkent a foglalkoztatottak száma az egy évvel korábbihoz képest.

Év végi apadás Tavaly október-december átlagában 57,9 ezer fővel voltak többen foglalkoztatottak, mint egy évvel korábban ilyenkor, és 9,2 ezer fővel több volt a munkanélküli. Mivel az aktívak, tehát azok száma, akik dolgoznak vagy munkát keresnek folyamatosan emelkedik, a munkanélküliségi mutató a tavalyival megegyező szinten tudott alakulni, 10,7% volt. A gazdaságilag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés