Előfizetői tartalom

Kinek lesz jó a pályakezdő minimálbér?

Kádár Piroska
Az alacsonyabb minimálbér javíthat a pályakezdők elhelyezkedési esélyein, és azt sem lehet mondani, hogy zéróösszegű játszma lenne a vége, vagyis, hogy a munkáltatók az olcsóbb munkaerő reményében egyszerűen lecserélnék régebbi dolgozóikat - mondta Váradi Balázs, a Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet vezető kutatója, akit a pályakezdő minimálbér várható hatásairól kérdeztünk.

Portfolio.hu: A kormány az új munka törvénykönyvében júliustól megteremtette a lehetőségét a differenciált minimálbér bevezetésének, és élne is ezzel, bevezetné a pályakezdők minimálbérét. Szükség van erre? Indokolt? Váradi Balázs: Kezdjük távolabbról: ahol a munkaerőpiacon verseny van, ott első közelítésben - a történet ennél persze voltaképp bonyolultabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés