Előfizetői tartalom

Kőkemény negyedévnek néz elébe a magyar munkaerő

Portfolio
A jövő év első negyedévében a magyar gazdaság minden vizsgált ágazatában csökkenő foglalkoztatásra számítanak a vállalatok, így Görögország után Magyarországon a legpesszimistábbak a várakozások - derült ki a Manpower friss felméréséből. 2012 első negyedévére a Manpower indexe -14 százalék a 2011 utolsó negyedévi +1 százalék után, ami az eddigi legrosszabb eredmény.

A -14 százalékos index azt jelenti, hogy miközben a munkáltatók 8 százaléka tervez létszámbővítést, 22 százalék ezzel szemben elbocsátással számol az előttünk álló negyedévben (tehát a -14%=8-22%). A felmérés elmúlt három éve alatt nem volt ekkora a különbség (Magyarországon a 2009. harmadik negyedévi volt az első ilyen felmérés, amely során 750 vállalatot kérdeznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés