Előfizetői tartalom

Régen volt már ilyen alacsony a magyar munkanélküliségi ráta

Portfolio
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az április-májusi időszakra jellemző 472 ezerről május-júliusra 459 ezer főre mérséklődött a munkanélküliként nyilván tartottak száma Magyarországon, ami 2010 vége óta a legalacsonyabbnak számít. A munkanélküliségi ráta 10,9%-ról 10,5%-ra mérséklődött. Ezzel párhuzamosan a 15-74 éves korosztályban a foglalkoztatottak száma a nyers (szezonálisan nem kiigazított adatok szerint) 3 millió 908 ezer főre emelkedett, amelyre a 2008 őszén kibontakozott válság kezdete óta nem volt példa.

A 3 millió 908 ezer fős friss foglalkoztatottsági adat 72 ezer fős emelkedést jelent az egy évvel ezelőttihez képest és elmondhatjuk, hogy közel négy év kellett ahhoz, hogy a válság előtti foglalkoztatottsági szintet újra elérjük Magyarországon. A foglalkoztatottak számának felfutása azt eredményezte, hogy a foglalkoztatási ráta 51%-ra emelkedett, amelyre utoljára még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés