Előfizetői tartalom

Sok jobbat tehetne az állam az álláskeresőkkel, mint a közmunka

Portfolio
A munkáltatók adóbefizetéseiből közel 280 ezer milliárd forintot kaphat jövőre a Nemzeti Foglalkoztatási Alap, ennek azonban csak töredékét költené az állam foglalkoztatási-képzési és szakképzési támogatásokra. Mindeközben 326 milliárd forint jut a jövő évi büdzséből az elsősorban szociális és politikai célú közfoglalkoztatásra, amely a tapasztalatok szerint nem javítja a részvevők munkaerő-piaci helyzetét, sőt. A Civilek a költségvetésről #KÖLTSÉGVETÉS projekt keretén belül a Magyar Szegénységellenes Hálózat és az Esély Labor Egyesület fejtette ki szakmai véleményét a közfoglalkoztatásról a 2017. évi költségvetés tükrében.

Képzésekre is kellene költeni2017-ben összesen 278,2 milliárd forintnyi adóbevételt vár a munkáltatóktól a kormány a Nemzeti Foglalkoztatási Alapba (NFA), amiből 60,7 milliárd a szakképzési hozzájárulást, 217,5 milliárd forint pedig a szociális hozzájárulási adó NFA-t megillető részét jelenti.A büdzsé tervezete szerint azonban a befizetett közel 280 milliárd forintnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés