Előfizetői tartalom

Új gyermekvállalást ösztönző lépéseket tervez a kormány

Portfolio
A gyed extra után újabb, gyermekvállalást ösztönző javaslatcsomaggal áll elő a kormány, amely tovább javíthatja a kisgyermekes családok helyzetét - írja a Magyar Nemzet. Az egészségügyi tárca által kezdeményezett módosító szerint többek között minden szülőnek két évig járna a gyermekgondozási díj, ha az igénylőnek két éven belül legalább 365 nap jogosultsági idővel rendelkezik, illetve akkor is folyósítanák a gyedet, amikor az apa váltja az anyát otthon. A legalacsonyabb jövedelmű anyák esetében a folyósított összeg is növekedne, míg a második gyermek után részmunkaidős állás vállalása esetén sem csökkenne a támogatás.

A kedvező intézkedéseket a Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár által jegyzett egészségügyi salátatörvény-tervezet tartalmazza, és azok már július elsejétől életbe lépnének. Mind a szülés után járó csecsemőgondozási díjra (csed, korábbi nevén terhességi- gyermekágyi segély), és az azt követően igényelhető gyermekgondozási díjra (gyed) vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés