Előfizetői tartalom

Új munka törvénykönyve: Mindent szabad, amit nem tilos

Kádár Piroska
Az új munka törvénykönyve az ígéretekhez híven valóban csak a fő garanciák mentén szabályozza a munkaviszonyokat, és bőven nyújt teret a foglalkoztatóknak a jog kreatív alkalmazására, a munkáltató és munkavállaló egymás közti erőviszonyaira bízva a bérpótlékok vagy akár a szabadságnapok számának kérdését. Valamint lesz új lehetőség indoklás nélküli azonnali hatályú felmondásra. Magának is szabadabb kezet adott a kormány: egységes minimálbér helyett földrajzilag, ágazatonként eltérő összegeket szabhat meg.

Első ránézésre úgy tűnhet, hogy az Országgyűlésnek benyújtott, és jövő júliusban hatályba lépő új munka törvénykönyve nem hoz túl sok változást, hiszen a júliusban nyilvánosságra hozott koncepcióhoz képest megmarad a védett kor, a kismamák védelme és ugyanannyi szabadságot vehetünk ki - ezek a pontok kapták a leghangosabb kritikát és nyilvánosságot, és ezekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés