Előfizetői tartalom

Újból emelkedett a munkanélküliség (10,8%)

Portfolio
3 millió 863 ezer fő volt foglalkoztatott az augusztus-októberi időszakban, 40 ezer fővel magasabb, mint egy évvel korábban - derül ki a KSH friss adataiból. Eközben a munkanélküliek száma és aránya is emelkedett, újból 10,8 százalék volt. A minisztériumok adataiból pedig az tudható, október végéig 265 ezren léptek be a közfoglalkoztatásba, zömében rövid távra.

A foglalkoztatottak száma 40 ezer fővel volt magasabb augusztus-októberi időszakban az egy évvel korábbinál. Eközben a munkanélküliek száma is emelkedett, így együttesen az aktívak száma 42 ezer fővel bővült, az aktivitási ráta pedig így az előző hónapokhoz hasonlóan újabb csúcsra emelkedett (56,4%). A munkanélküliségi ráta újból 10,8 százalék volt az előző időszaki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés