Előfizetői tartalom

Vitákat keltő adatok a foglalkoztatásról - Hogy is állunk?

Portfolio
A válságot követő kilábalás során nem csak a közfoglalkoztatás és az egyre több külföldön dolgozó magyar emelte a foglalkoztatási adatokat, azonban a versenyszférában a 2011-es javulás után megállt a mutató, és a magánszféra ma nagyjából 120-140 ezerrel kevesebb embert foglalkoztat, mint a válság előtt. Bár legalább a tavalyi recesszió után nem kezdtek elbocsátásba a vállalkozások - inkább csökkentették az óraszámokat.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a 2007 után bekövetkezett foglalkoztatási visszaesést sikerült megfordítani a közmunka révén, de nem csak ez volt a hajtóerő, és az sem igaz, hogy a külföldi munkavállalás miatt látunk magasabb számokat, utóbbira nincsenek is hivatalos számok a miniszter szerint. Varga szerint egyébként is emelkedett a versenyszektor foglalkoztatottsága....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés