Előfizetői tartalom

Nagyot fékez az infláció

Portfolio
Az októberi 6% után novemberben 5,4%-ra lassulhatott az infláció - derül ki a Portfolio.hu által megkérdezett szakértők előrejelzéséből. Az egy évre visszatekintő indexet leginkább bázishatások húzhatták vissza, tavaly ilyenkor a jövedéki adók emelése megtolta a fogyasztói árindexet. Szintén az infláció mérséklődése felé hat az üzemanyagok árának további csökkenése, miközben az élelmiszerársokk mérsékelt maradhatott.

6,6%, 6%, 5,4% A szeptemberi 6,6%, majd az októberi 6% után novemberben 5,4%-ra lassulhatott az éves inflációs index a szakértői vélemények konszenzusa szerint. Az 5,4%-os éves index nagyjából 0,1%-os havi drágulásnak felel meg. Ez a havi ütemű drágulás megegyező az előző hónapival. Az éves index további csökkenését elsősorban bázishatások okozhatják, hiszen tavaly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés