Előfizetői tartalom

Nekiáll vizsgálni az árakat az NGM!

Portfolio
A Nemzetgazdasági Minisztérium vizsgálja a fogyasztói árak várható alakulását, különös tekintettel az alacsony olaj- és üzemanyagárakra. Az üzemanyag - mint meghatározó költség-elem - árának csökkenése ugyanis több termék és szolgáltatás árában is csökkenést kellene, hogy eredményezzen - mutat rá közleményében a tárca. A lépés Rogán Antal Fidesz frakcióvezető azon minapi kijelentését követi, hogy az üzemanyagárak esése miatt bizonyos termékek ára érdekes módon nem csökken, így például a pékek termékeit említette.

Kapcsolódó cikkünk2015.01.19Rogán: növelhetne az MNB, csökkenjen a kifli ára!A közlemény szerint tavaly az év egészében -0,2 százalék volt az infláció mértéke, miután a rezsicsökkentéseknek köszönhetően decemberben is az árszínvonal mérséklődése volt megfigyelhető. A trend tovább folytatódik, idén év elején is alacsony inflációs érték várható, amelyet elsősorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés