Előfizetői tartalom

Nem hiszed el az új elméletet: a robotokon múlt Trump győzelme?

Portfolio
Donald Trump nem lehetne amerikai elnök, ha nem lenne ilyen nagy a robotizáció a munkaerőpiacon- derül ki egy elsőre megdöbbentő tanulmányból. Az Oxford Egyetem kutatói szerint a robotok által fenyegetett munkavállalók szívesebben szavaznak a jelenlegi elnökre, vagyis ha kevésbé fenyegetné a munkahelyeket a robotika, akkor könnyen a demokrata jelölt győzhetett volna.

Az automatizáció mindig a fejlődés motorja - mondta a tanulmánnyal kapcsolatban Carl Frey professzor az egyetem közleményében. Ugyanakkor a szerző szerint ez egy hosszú folyamat, az előnyei csak soká látszanak. Azok az emberek pedig, akik nem találnak jobb munkát, könnyen ellenségesek lesznek az új technológiával szemben. A tanulmány szerint három olyan állam, melyben Trump...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés