Előfizetői tartalom

Nem hisz a piac a Fed-nek, de ez jövő héten változhat

Portfolio
Az amerikai Fed tisztviselői már hetek óta arról próbálják meggyőzni a befektetőket, hogy ne reagálják túl majd azt, amikor elkezdik visszafogni a jelenleg 85 milliárdos eszközvásárlási programjukat - hívja fel a piac figyelmét a Wall Street Journal blogjában a lap egyik publicistája. Jon Hilsenrath úgy látja: bár a Fed jegybankárok hangsúlyozzák azt is, hogy a program befejezése egyáltalán nem jelenti azt, hogy az alacsony kamatok korszaka is gyorsan véget érne, a piac mégsem hiszi ezt el. Számos mutató ugyanis azt jelzi, hogy a piac már 2015 eleje előtt is kamatemelést vár. Hilsenrath ezért arra számít, hogy Ben Bernanke Fed-elnök a jövő heti kamatdöntési sajtótájékoztatón újból igyekszik majd érzékeltetni: az eszközvásárlási program vége és az első kamatemelés között még hosszú idő fog eltelni, ellentétben a piaci árazásokkal.

Jon Hilsenrath néhány hete már írt egy nagyobb piaci hatású cikket a Wall Street Journal hasábjain, amiben arra igyekezett felhívni a piac figyelmét, hogy az eszközvásárlási program lassan véget érhet. A mostani cikk a túlzottan gyorsan változó piaci várakozások "hűtését" célozhatja.Kapcsolódó cikkünk2013.05.13A pénznyomda leállításán dolgozik a FedA mostani cikk rámutat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés