Előfizetői tartalom

Nem örülne a piac az élelmiszerek áfacsökkentésének

Portfolio
A csúnya elszaladás ellenére sikerülni fog az év végi hiánycél elérése az óriási puffer miatt, ám a piac az organikus hiánylefaragást kedveli - kommentálják a CIB Bank elemzői a tegnap délután megjelent részletes államháztartási adatokat. A budapesti közgazdászok arra is kitérnek, hogy az élelmiszerek áfakulcsának csökkentésének nem örülnének a piacok.

A CIB Bank elemzői reggeli napi jelentésükben emlékeztetnek arra, hogy két hónap alatt a kitűzött év végi hiány 81%-át sikerült felhalmozni. A csúnya eltolódást elsősorban a vártnál kisebb adóbevételek és magasabb adósságszolgálati terhek okozták. A tátongó lyuk fő oka mégis az, hogy az idei költségvetés a jelentős egyszeri tételeknek számító nyugdíjvagyonokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés