FONTOS Egyre több magyar nyaral külföldön, a drágulás sem zavarja őket
 
Előfizetői tartalom

Német kamara: elégtelen a magyar kormány adópolitikája

Portfolio
Hiányzik a magyar gazdaságpolitika kiszámíthatósága és a jogbiztonság, a kormány adópolitikája eddig nem hozott kielégítő eredményeket, a beruházásbarát kormányzati kommunikációval ellentétes intézkedések születtek - derül ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kara 2012-es konjunktúrajelentéséből. A gyengülő gazdasági kilátások, és az üzleti környezettel való elégedettség csökkenése tükröződik a beruházási és foglalkoztatási kedven is. A német és külföldi cégek közel harmada a fejlesztési kiadások csökkentését tervezi, létszám foglalkoztatásukra vonatkozóan a cégeknél még enyhén pozitívak a tervek. A magyar gazdaság megítélése a cégek kétharmada szerint romlott. A legvonzóbb befektetési célpontok sorában a negyedik helyről a tizedikre csúszott le Magyarország.

Kiszámíthatatlanság A gazdaságpolitika hiányzó kiszámíthatósága és a jogbiztonságba vetett bizalom erodálása jelentik a legnagyobb gondot a cégek számára - írja a kamara jelentésében. A kiszámíthatósággal a megkérdezettek kétharmada "nagyon elégedetlen", további 23 százalék "elégedetlen" - gyakorlatilag senki nem volt "elégedett". Hasonló mértékű elégedetlenség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés