Előfizetői tartalom

Nyaralnak a politikusok az euróválság kellős közepén

Portfolio
Miközben az európai gazdaság minden eresztékében recseg-ropog, az európai politikusok nyaralnak. Ki otthon, ki külföldön. Nicolas Sarkozy francia elnök a Földközi-tengernél, George Osborne brit pénzügyminiszter Kaliforniában. Az adósságválság sújtotta Írország teljes kormánya elhagyta Dublint, az európai uniós intézmények közül pedig csak az Európai Bizottság próbál meg napról-napra fásultabban lépést tartani a fejleményekkel - írja az MTI.

Az európai vezetők nem szívesen szakítják félbe hosszú vakációjukat, még akkor sem, ha az euroövezet jövőjéről van szó. Ennek következtében egyes elemzők már azt rebesgetik, hogy senki sincs a gáton, amikor közeledik az ár. "Természetesen borzasztó jelet küld a piac felé, hogy az európai kormányok a válság kellős közepén szétszélednek, mikor a helyzet gyors döntési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés