Előfizetői tartalom

Így ügyeskednek a nyugdíjakkal - Economist

Portfolio
Az Economist újra velünk foglalkozott, igaz csak érintőlegesen, hiszen a neves brit hetilap egyik blogja alapvetően egy román vállalat kapcsán született meg. A szerző szerint érdekes megoldást választott Románia, hogy a költségvetését rendbe tegye, egy állami vállalatot ugyanis pénzbefizetésre kötelezett. A baj csak az, hogy a vállalat kisrészvényesei azok a román állampolgárok, akiket a kommunista időkben megfosztottak a vagyonuktól. A blog a magyar helyzetre is kitér, véleményük szerint nagyon jól példázza a szabad választást, hogy mindössze 33 helyen lehet az országban a maradásról nyilatkozni, az emberek pedig kénytelenek lesznek a rövid határidő miatt a téli hidegben fagyoskodni, ha maradni akarnak.

Hasonlóan Magyarországhoz, Románia is azon ügyeskedik, hogy a költségvetése rendezésére a semmiből teremtsen pénzt, például az emberek megtakarításainak elvételével - írja az Ecomonist ex-kommunista országokról szóló blogja. Románia legnagyobb földgázkitermelője, a Romgaz nemrég tartotta az éves közgyűlését, a társaság 85 százalékos tulajdonosa, az állam pedig úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés