Előfizetői tartalom

Jövőre nagyon jól járhatnak a nyugdíjasok

Portfolio
Alaposan átírta a költségvetésben szereplő jövő évi terveit a kormány: a megszorítások miatt egyes költségvetési fejezetek sok esetben jelentős kiadáscsökkentést szenvedtek el, a nyugdíjkassza azonban kivételt jelent. A nyugdíjkiadásokat 51 milliárd forinttal emelte meg a kormány, melynek oka, hogy a korábbinál magasabb inflációval kalkulál, ami automatikusan magasabb januári nyugdíjemeléssel jár. Könnyen elképzelhető azonban, hogy 2013-ban a most 5,2%-ra tervezettnél kisebb lesz az infláció, így a nyugdíjasok jövőre jól fognak járni, hiszen emelkedni fog a nyugdíjak reálértéke.

A héten eldőlt, hogy a kormány milyen eszközökkel és hol igazítja ki a 2013-as költségvetést. Egyes költségvetési fejezetek, minisztériumok komolyabb kiadáscsökkentést kénytelenek elviselni a nyáron beterjesztett eredeti javaslathoz képest a tervezett megszorító csomagok következtében, a Nyugdíjbiztosítási Alap kiadásai azonban 51 milliárd forinttal emelkednek. A kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés