FONTOS Itt a friss GDP-adat, már nem stagnál a magyar gazdaság!
 
Előfizetői tartalom

Selmeczi a magánnyudíjpénztárakról és az esetleges állami egyéni számlákról beszélt

Portfolio
Ha a parlament elfogadja a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló törvényjavaslatot, akkor mindenki visszakapja a saját pénze feletti rendelkezés szabadságát, s így mindenki maga rendelkezhet majd arról, hogy számláját az állami nyugdíjrendszer vehesse vissza - mondta a javaslat előterjesztője, Selmeczi Gabriella (Fidesz) nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott vasárnapi sajtótájékoztatóján. Az MSZP népszavazási kezdeményezésére reagálva azt mondta: a szocialisták ezzel "a spekuláns üzletemberek oldalára" álltak az emberekkel, a nyugdíjasokkal szemben - tudósít az MTI.

Selmeczi Gabriella közölte: a pénteken az Országgyűlés elé terjesztett törvényjavaslata egyrészt megnyitja a jelenlegi magánnyugdíjpénztár-tagok számára az átlépés lehetőségét az állami nyugdíjrendszerbe, másrészt megszünteti a pályakezdők számára a magánnyugdíjpénztárba való kötelező belépést, harmadrészt pedig az elmúlt években a vegyes rendszerből nyugdíjba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés