Előfizetői tartalom

Aggasztó a helyzet nyugdíjfronton

Portfolio
A hazai nyugdíjrendszer a következő másfél évtizedben egyensúlyban maradhat, azonban 2030-tól a rendszerben meglévő feszültségek kiéleződnek. A fiatalabb korosztályból mintegy 1 millió fő hiányzik, ami azt jelenti, hogy bármennyit is dolgoznak is ezek az emberek, csak jóval kevesebb járulékot lehet majd beszedni a teljes nyugdíjrendszer fenntartására. A megoldás Botos Katalin szerint az, ha a 30-as generáció elkezd öngondoskodás formájában megtakarítani, míg az állam részéről a gyermekvállalás és a foglalkoztatás terén kellene előrelépni - derült ki a Ma Reggel című műsorból.

Portfolio Öngondoskodás 2014 Botos Katalin előadást tart az október 30-án megrendezésre kerülő Öngondoskodás konferenciánkon. Információ és jelentkezés Orbán Viktor az Idősügyi Tanács múlt heti nyitóülésén azt mondta, hogy a kormány egyik legfontosabb feladatának a nyugdíjak értékállóságának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés