Előfizetői tartalom

Orbán: eldőlt a vita, megállunk a lábunkon IMF nélkül

Portfolio
Orbán Viktor szerint fontos jelzés volt az e heti dollárkötvény-kibocsátás, és a sikeres kibocsátással több vita is eldőlt Magyarország javára. Például az, hogy az ország megáll a saját lábán, a Nemzetközi Valutaalap segítsége nélkül. A miniszterelnök erről a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt. Mindez csak tovább erősíti azokat a hangokat, hogy nem lesz semmilyen megállapodás a kormány és a nemzetközi szervezetek között. Azt is kifejtette, hogy a magyar gazdaság növekedését az európai válság vitte el és az idei év legnagyobb feladata a növekedés beindítása lesz. Ezért nagyon bízik a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

A miniszterelnök a műsorban azt is megemlítette, hogy kormányátalakításról nem tud. "Kormányátalakításnak azt nevezzük, amikor a miniszterek csereberéje zajlik, és ilyen tervem nincs" - mondta. Az államtitkárok kinevezésébe nem vagy legfeljebb végső esetben szól bele. Négy vita dőlt el A vita eldőlt: az ország képes megállni a saját lábán, az IMF nélkül, a világon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés