Előfizetői tartalom

Orbán: gyors IMF-megállapodás az érdekünk

Portfolio
A forint iránti bizalom megőrzése érdekében napi rendszerességgel tartunk egyeztetéseket a Magyar Nemzeti Bank képviselőivel - jelezte Orbán Viktor a többek között Simor Andrással történt reggeli egyeztetéseket követő sajtótájékoztatón. A HírTv tudósítása szerint a miniszterelnök azt mondta: a mai megbeszélés egyik fő témája az volt, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnöke tegyen javaslatokat nemzetközi példák alapján arra, hogy hogyan tudna hozzájárulni a magyar gazdaság növekedésének élénkítéséhez, a másik pedig az IMF-tárgyalások ügye volt. Orbán megerősítette: abban egyetértés mutatkozott a tárgyalás résztvevői között, hogy "a minél hamarabb történő" megállapodás a magyar gazdaság érdeke és "ezt mi is így látjuk".

Kapcsolódó cikkünk2012.01.06Simor-Orbán találkozó zajlik, utána sajtótájékoztató! (2.)11:41 Gyorsan haladhatnak a tárgyalások Orbán jelzése szerint a kormány kiadta a tárgyalási mandátumot Fellegi Tamás IMF-főtárgyalónak, meghatározták a tárgyalási kereteket és azokat a pontokat is, amelyek kapcsán külön egyeztetés nélkül is megállapodhat. Jelzése szerint Fellegi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés