Előfizetői tartalom

Orbán: "Lesz egy-két adóemelés"

Portfolio
Matolcsy György a hétfőn-kedden esedékes kormányülésen fogja bejelenteni javaslatait, amelyek a vártnál kisebb gazdasági növekedés nyomán keletkezett 100 milliárd forintos "lyukat" hivatottak betömni. Orbán Viktor szerint ezek között lesz néhány adóemelés, így például a szerencsejátékok, alkohol és a cigaretta jövedéki adója körében, de a kormány leállít néhány olyan kiadást is, amit nem feltétlenül muszáj idén megtenni - mondta a miniszterelnök a TV2 ma esti Tények című riportműsorában.

A 8-10 intézkedés között lesz néhány adóemelés "Azokat a típusú adókat fogjuk megemelni, amelyek nem feltétlenül kötődnek a mindennapi élethez" - mondta a kormányfő. "Ezen kívül minden olyan kiadást le fogunk állítani, amelyek nem feltétlenül muszáj idén, hanem majd ráérünk jövőre vagy két év múlva esedékes költségvetésben megvalósítani." Ennél több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés