Előfizetői tartalom

Orbán: sok milliárd euró kínai forrást szereztünk

Portfolio
Orbán Viktor szerint Magyarország és Kína stratégiai szövetségesnek tekintik egymást; Magyarországnak a nyugat-európai szövetségi rendszer mellett következetesen végig kell vinnie a keleti nyitás politikáját is - a miniszterelnök erről az MTI-nek nyilatkozott kedden, miután tárgyalt Li Ko-csiang (Li Keqiang) kínai miniszterelnök-helyettessel. A magyar kormányfő elmondása szerint a ma aláírt egymilliárd eurós hitelkereten túl sok milliárd eurós forrásokat is megnyitott Magyarországnak Kína.

A kormányfő úgy fogalmazott: Magyarország számára Kína annak a népi bölcsességnek a jegyében fontos, hogy "miért állnánk egy lábon, ha két lábunk van". Hozzátette: ráadásul "erős szél fúj a világgazdaságban", aki egy lábon áll, azt könnyen feldöntik, ezért Magyarországnak két lábon kell állnia, és a nyugat-európai szövetségi rendszer mellett következetesen végig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés