Előfizetői tartalom

Óriási mértékben nő Magyarország IMF-kvótája

Portfolio
Hatalmas arányban, 87%-kal ugrik Magyarországnak a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF) érvényben lévő ún. országkvótája egy évekkel ezelőtt elindult általános kvóta-felülvizsgálat eredményeként - derül ki abból a törvényjavaslatból, amely péntek este jelent meg a parlament honlapján és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter jegyzi.

A törvényjavaslat értelmében Magyarország IMF-kvótája az eddigi 1038-ról 1940 millió SDR-re emelkedik azzal összefüggésben, hogy a Valutaalap középtávú forrásigénye nő a globális válságkezelés miatt (is). Fontos, hogy a kvótaemelés nem jelent költségvetési "befizetést" a magyar államháztartás számára az IMF felé, mivel a tranzakciót a Magyar Nemzeti Bank hajtja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés