Előfizetői tartalom

Országok, amelyek félelmetes fegyverkezésbe kezdtek - Jön a következő háború?

2014-ben elfoglalta Oroszország a Krím-félszigetet, erre egyes balti országok olyan mértékben elkezdtek fegyverkezni az orosz terjeszkedéstől rettegve, hogy csak tavaly 35-40%-kal növelték a hadicélú kiadásaikat. Nem csak ők készülnek háborúra: számos másik ország is nagyszabású hadseregfejlesztésbe kezdett, köztük olyan nagyhatalmak is, mint Irán. Megnéztük, melyik 10 ország növelte arányaiban a legnagyobb mértékben a hadicélú kiadásait tavaly.

A legnagyobb élőerővel rendelkező hadseregekről itt írtunk korábban, míg a legütőképesebb haderők rangsorát itt találja meg. 10.-7.. 10. Kuvait: +16%Kuvaiti AH-64-es gyakorlaton. Fotó: Yasser Al-Zayaat / AFP.Miután 2012-től 2015-ig folyamatosan csökkentette az arab ország a katonai kiadásait, 2016-ban 6,56 milliárd dollárt költöttek fegyverkezésre, ami 16%-os ugrásnak felel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés