Előfizetői tartalom

Összerogynak-e terheik alatt a kimentett országok?

Portfolio
Minden egyes ciprusi lakos vállára 12 500 eurónyi adósságteher kerül a mentőcsomag következtében. Ez az arány a második legnagyobb a korábbi öt mentőcsomaghoz mérve. Egyedül Spanyolország esetében látható, hogy az ország méreteihez képest a kapott részleges mentőcsomag nem számottevő. Ahogy Görögország esetében, úgy Ciprusnál is kérdésessé válik, hogy a recesszióba zuhanó gazdaság képes-e majd egy csökkenő adósságpályát felmutatni.

A március 25-én megállapodott ciprusi mentőcsomag már az ötödik ilyen akció három éven belül. A 10 milliárd eurós tétel kicsinek tűnhet a korábbi mentőakciók összegeihez képest, ám így is 12 500 euró (3,75 millió forint) jut minden egyes emberre. Görögország esetében a két mentőcsomag összesen 246 milliárd eurót tett ki, ami az ország összjövedelmének a 110 százaléka....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés