Előfizetői tartalom

Öt év múlva sínen lehet a lakosság

Portfolio
Lehetséges-e növekedés hitelezés nélkül? - ezt a kérdést tette fel a közgazdasági vándorgyűlés második napján Virág Barnabás. Az MNB közgazdasági elemzésekért és előrejelzésekért felelős igazgatója azt mondja, igen, ám a "creditless recovery" lassabb nehézkesebb kilábalást ígér. Mi is ebben vagyunk, de már látjuk a fényt az alagút végén.

Röviden összefoglaljuk az előadás főbb üzeneteit: I. Mikor alakul ki olyan válság, amelyik végül a hitelezés nélküli kilábalás állapotába torkollik? Ritkábbak az ilyen helyzetek, ahhoz képest, mint a "normális" válságok, melyek után gyorsan magához tér a gazdaság. A hitelbuborékok, bankválság erősen növelik a creditless recovery valószínűségét. II. Mi jellemzi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés