Előfizetői tartalom

Demján: a külföldiek markában van az ország

Portfolio
Egyértelműen javították a hazai befektetői környezetet a kormány megalakulása óta hozott gazdaságpolitikai intézkedések - mondta a Portfolio.hu-nak és más sajtótermékeknek adott pénteki nyilatkozatában Demján Sándor nagyvállalkozó. A Gránit Bank tegnapi bemutatása apropóján Demján kifejtette: akkor egészséges egy ország, ha bankszektorának legalább fele hazai tulajdonban van. Mivel a "bővített újratermelés" kora jöhet hazánkban, szerinte a mostani a legjobb időszak arra, hogy valaki bankba fektessen. Úgy vélte, az "arcnélküliség" mellett fel kell számolni azt a jelenlegi állapotot is, melyben "nyolc-tíz kötvénytulajdonos markában az ország". A munkahelyteremtéshez szerinte állami vállalatok alapítására is szükség van.

"Most kellett bankot venni" Bármelyik gazdasági válságról is beszéljünk, ennek elmúltával a bankok és az ingatlanpiac mutatják a legnagyobb növekedést - indokolta bankvásárlásának időpontját Demján Sándor. Mint ismeretes, a nagyvállalkozó érdekeltségébe 2010-ben a Wallis (korábban a német WestLB) tulajdonában álló Milton Bank megvásárlásával került a ma már Gránit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés