Előfizetői tartalom

Erről állapodott meg a kormány a bankokkal!

Portfolio
Az elmúlt napokban világossá vált, hogy közös álláspontra jutott a Bankszövetség és a kormány a pénzügyi tranzakciós illetékről. Információink szerint a megállapodás nemcsak azokat az elemeket tartalmazza, amelyek csütörtökön a Parlament elé kerültek egy bizottsági módosító javaslat formájában. Az egyezség részét képezi, hogy a pénzváltókra is kiterjesztenék az illeték hatályát és az is, hogy a készpénzfizetés maximuma a tervezett 5 millió forint helyett 1,5 millió forint lesz. Értesüléseink szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium 2013. július 1-ig megvizsgálja az illeték vállalatok közötti készpénzes tranzakciókra történő kiterjesztését. Egy bónusz: a módosításokkal megindulhat a támogatott forinthitelezés.

Információink szerint a kormány és bankok között létrejöt egyezség tartalmaz olyan elemeket, amelyeket a kormány kezelt a benyújtott módosító javaslatban, de olyanokat is, amelyeket eddig még nem nyújtott be hivatalos formában. Ami benne van a megállapodásban és a módosításban A módosító javaslat átvezeti a törvényen a megállapodás egyik legfontosabb elemét, miszerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés