Előfizetői tartalom

Megnyugtató az újabb görög szavazás eredménye, döntöttek a németek

Portfolio
A csütörtöki parlamenti szavazáson újra többséget szavaztak a kormány csomagjának - írja a Reuters a délután zajló athéni szavazásról. Időközben hozzájárultak a német bankok és biztosítók a kormány által támogatott tervhez, így megújítják 2014-ig lejáró görög kötvényeiket, melyek értéke legalább 2 milliárd euró - jelentette be Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter.

A szavazás jelenleg is tart, ám a kormányzó szocialista párt már most elérte a megszorító csomag törvényi végrehajtásához szükséges 151 támogató szavazatot (a 300 fős parlamentben). Mint ismert, a szerdai voksoláson is összejött Papandreou kormányának az egyszerű többség. Tegnap a megszorító csomag elemeiről, illetve a költségvetési bevételi és kiadási sorokról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés