Előfizetői tartalom

Rehn nyugtat: Görögország egyedi eset

MTI
Görögország gazdasági problémái egyedi jellegűek, és az euróövezet más országaiban nem fogják bevonni a magánszektort az adósságszerkezet átalakításába - hangsúlyozta Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekkel foglalkozó alelnöke kedden Brüsszelben, az uniós országok pénzügyminisztereinek tanácskozása után. Közben a német pénzügyminiszter elárulta, hogy az IMF mekkora összeggel száll be a 130 milliárd eurós második görög mentőcsomagba.

A sajtótájékoztatón több kérdés hangzott el a hajnalban - még nem a 27 EU-ország, hanem a 17 eurózónabeli ország pénzügyminisztere által elfogadott - görög mentőcsomagról, illetve arról, hogy szükségessé válhat-e a görög támogatási modell alkalmazása más országok esetében is. Rehn erre határozott nemmel válaszolt, és a kérdésekben külön is nevesített Portugáliáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés