Előfizetői tartalom

Repkednek a százmilliárdok: teljesült a fontos cél?

Portfolio
A 2700 milliárd forintos nyugdíjvagyon elszámolása, valamint számos egyszeri kiadási tétel miatt kivételes volt a 2011-es költségvetés. A Nemzetgazdasági Minisztérium érvelése szerint a kormány túlteljesítette vállalását a tavalyi hiánycélt illetően, más adatok viszont méretes deficitet jeleznek, még az egyszeri tételek hatását kiszűrve is. A részletekből mindenesetre kiderül: a helyi önkormányzatok - a kormány meglepetésére és egyben legnagyobb örömére - jelentős többlettel zártak.

Csak kapkodjuk a fejünket a többféle adaton Az elmúlt napokban sorozatban láttak napvilágot a különböző egyenlegadatok a 2011-es költségvetésre vonatkozóan. Nemcsak a pénzforgalmi és az - uniós módszertan szerinti - eredményszemléletű adatok között kellett különbséget tenni, hanem a különböző egyszeri tételek nélkül számított mutatók között is. A tavalyi év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés