Előfizetői tartalom

Rogán: ezért van szükségünk az IMF-hitelre (3.)

Portfolio
Arra törekszik a magyar állam, hogy az adósság minél nagyobb részét forintra konvertálja devizából. Erről Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője beszélt a HírTV vasárnap esti, Kontraszt című műsorában. Azt is hozzátette, hogy a kormánynak nem azért van szüksége az IMF-re, mert pénzre szorul. Felidézte, hogy a kormány megállapodott az Európai Bizottsággal, de az EKB-nak és az IMF-nek különvéleménye van.

Miért kell az IMF? "Az IMF-re nem azért van szükségünk, mert nekünk pénzre lenne szükségünk. Örökültünk egy óriási mértékű hitelt, amit nem mi vettünk fel a Valutaalaptól, hanem az előző kormányok vették fel. Ráadásul nem is azért vették fel, mert a költségvetés volt bajban. Papírja van arról a mostani kormánynak, amit akkor az Államadósság Kezelő Központ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés