Előfizetői tartalom

Rogán: növelhetne az MNB, csökkenjen a kifli ára!

Portfolio
A magyar gazdaság növekedési üteme akkor lehet gyorsabb, ha egyrészt felgyorsítjuk a gazdaságfejlesztésre szánt uniós pénzek lehívását, másrészt akkor, ha az MNB folytatja, illetve volumenében meg is növeli a Növekedési Hitelprogramot - mondta el a Magyar Hírlapban megjelent terjedelmes interjúban Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője szerint attól nem kell megriadni, hogy a tavalyi, három százalék fölötti növekedéshez képest két, két és fél százalékos lehet a bővülés mértéke idén.

A jegybank Növekedési Hitelprogramjának növekedésélénkítő szerepével kapcsolatban Rogán konkrétan úgy fogalmazott: "Bár ez a jegybank döntése, a frakciónk és a kormány sem szólhat bele, biztatnám az MNB-t arra, hogy folytassa. És ha lehet, még a volumenét is növelje." A jegybank az eredetileg 2000 milliárd forintos keretösszegű NHP-ban tavaly 500-ról 1000 milliárd forintra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés