FONTOS Magyarország legerősebb növekedési motorja lehetne, de most rükvercbe kapcsolt
 
Előfizetői tartalom

Rólunk ír az Economist: nehéz jövő előtt állunk

Portfolio
Jócskán megváltozott a feltörekvő európai országok helyzete a 2008-2009-es válság óta: sorra kapják a felminősítést, miközben a fejlett világ hatalmasai ezzel ellenkezőleg, leminősítéssel szembesülnek és az adósságválság súlyától szenvednek. Első ránézésre kedvező helyzetben láthatjuk a 2004-ben és 2007-ben csatlakozott tíz uniós tagországot, ám ha jobban megvizsgáljuk őket, kiderül, terhes örökségüket cipelve ugyancsak nehéz jövő elé néznek. Az Economist írása szélesebb perspektívából szemléli régiónk gazdaságát.

Fordult a kocka A bizonytalan lábakon álló pénzügyek, alacsony életszínvonal, gyenge intézmények együttese rossz keverék - indítja cikkét az Economist. A tíz új (relatíve, hiszen 2004-ben és 2007-ben csatlakoztak) uniós tagállam közül többen súlyosan megszenvedték a 2008-2009-es válságot. Magyarország, Románia és Lettország is IMF-hitelért folyamodott, Nyugat-Európa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés