Előfizetői tartalom

Sarokba szoríthatják a kormányt

Portfolio
A magyar miniszterelnök tárgyalóereje gyengült az IMF-hitelkeretről szóló tárgyalásokon, miután a gazdaság három éve nem látott zsugorodást szenvedett el az első negyedévben - vélekednek elemzők Londontól Budapestig a Bloomberg összefoglalója szerint. Egyes szakértők úgy fogalmaznak, hogy Varga Mihály az utolsó hiteles ember a kormányban és személye lendületet adhat a tárgyalásoknak, arra is figyelmeztetnek azonban, hogy az egykulcsos adó komoly ütközési pont lehet a felek között.

A Nemzetgazdasági Minisztérium pontosan fél évvel ezelőtt a növekedés fokozásával indokolta az IMF "visszahívását". A friss GDP-adatok fényében az együttműködésre mielőbb szükség is volna, a magyar kormány azonban még mindig nem kapott időpontot az IMF-től. A hírügynökség ennek kapcsán ír a hitelkeretről szóló tárgyalások kilátásairól és a két fél tárgyalópozíciójáról....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés