Előfizetői tartalom

Sereghajtó lett a magyar gazdaság Európában

Portfolio
A rendelkezésre álló adatok alapján Magyarország az európai növekedési rangsor legvégére csúszott vissza - derült ki az Eurostat legújabb statisztikájából. Negyedéves alapon a hazai gazdaság 0,8%-os visszaesése a leggyengébb volt az egész Európai Unióban, éves alapon pedig csak a recesszióval küzdő Görögország teljesített nálunk rosszabbul.

Az Eurostat második becslése alapján az Európai Unió összesített GDP-je negyedéves bázison 0,5%-kal, éves bázison 1,7%-kal nőtt az idei első negyedévben, az egyes tagállamok adatai között ugyanakkor igen nagy szórás volt. Délelőtt már beszámoltunk arról a hatalmas meglepetést okozó GDP-adatról, miszerint a hazai gazdaság az előző negyedévhez képest 0,8%-kal csökkent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés