Előfizetői tartalom

Sokba fog fájni a megígért fegyelem

Épphogy csak túl van a kormány a 2012-es költségvetés elkészítésén és utolsó pillanatban történt "újratervezésén", még nagyobb feladatot kell teljesítenie: hitelesen be kell mutassa a nemzetközi szervezeteknek és a hitelező befektetőknek, hogy képes tartósan alacsony szinten tartani a költségvetés hiányát. Főleg, ha hozzá akar jutni az új, biztonsági hálóként szolgáló nemzetközi hitelkerethez. Már most látható, hogy ennek érdekében több száz milliárd forintos (többlet)megtakarítást kell összehozzon jövőre azok után, hogy idén levezényli a példátlanul magas, 1500-1700 milliárd forintos költségvetési kiigazítást.

"A főtárgyaló (Fellegi Tamás) meg fogja erősíteni azt a kormányzati vállalást is, hogy a válságadók kivezetése után a 2013-as költségvetés hiánya is 3 százalék alatt lesz" - nyilatkozta Orbán Viktor az MTI-nek adott interjújában. Ezzel a miniszterelnök megerősítette a kormány vállalását (ami a tavaly tavasszal bemutatott konvergencia programban és Széll Kálmán Tervben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés