Előfizetői tartalom

Soros figyelmeztet: elindulhat a lavina

Portfolio
Ha a Japán gazdaságpolitika valamit beindít, akkor könnyen előfordulhat, hogy azt nem tudja megállítani és emiatt a jen majd lavinaszerű esésen megy keresztül - mondta Soros György a CNBC-nek adott interjújában. A guru ugyanakkor optimista az USA gazdasági helyzetével kapcsolatban, az ország fiskális problémái megoldódhatnak véleménye szerint és Kína ingatlanpiaci lufijának kipukkadásától sem tart.

Japánban az évtizedek óta tartó recessziós és deflációs időszakra reagálva, Shinzo Abe újdonsült miniszterelnök olyan gazdaságpolitikai lépéseket kezdett szorgalmazni, amik az infláció felhajtására és indirekt módon a jen gyengülésére irányultak. Soros szerint könnyen előállhat egy olyan helyzet, hogy az emberek a jen esését hosszú távú jelenségnek vélik, melynek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés