FONTOS Ezt a bankot veheti meg az OTP
 
Előfizetői tartalom

Surányi: gazdaságpolitikai fordulat nélkül nincs IMF-megállapodás

Portfolio
Akkor jöhet létre a megállapodás az IMF-fel, ha fordulat következne be a magyar gazdaságpolitikában, de ha ez a fordulat bekövetkezne, akkor nem is lenne szükség a nemzetközi pénzügyi intézményekkel való megállapodásra - mondta Surányi György volt jegybankelnök az origo.hu-nak adott interjújában. Ha helyreállna a gazdaságpolitikával szembeni bizalom, akár IMF-fel, akár anélkül, a hozamszintek 1,5-2 százalékkal jöhetnének lejjebb, az euró valamivel 280 forint alatt stabilizálódhatna.

A jelenlegi gazdaságpolitika töretlen folytatása esetén csekély esélyt lát az IMF-megállapodás létrejöttére Surányi György -, de ha a lényeges fordulat bekövetkezne a gazdaságpolitikában, a nemzetközi pénzügyi intézményekre nem is lenne szükségünk. Surányi szerint, ha a magyar gazdaságpolitika iránti bizalom helyre áll - IMF-fel vagy anélkül -, az állampapírok hozamszintjei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés