Előfizetői tartalom

Százmilliárdokat mozgatott meg az MNB

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank augusztus elsején kötvényből betétté változott irányadó eszköze semmiféle lényeges változást nem tudott kiváltani, ha csak felületesen, az állományi adatot vizsgáljuk. A ma közzétett friss adat szerint ugyanis csak 138 milliárd forinttal esett a mai tender alapján a most már betétben parkoltatott összes pénz állománya, így még mindig közel 5000 milliárd forintról beszélhetünk. Amennyiben viszont kicsit mélyebben megvizsgáljuk a folyamatokat, azt látjuk, hogy szépen haladunk az MNB azon áprilisi előrejelzése felé, hogy év végéig összesen 600-1000 milliárd forintos eszközátrendezést hoz az irányadó eszköz változása.

Hétfőn már felhívtuk rá a figyelmet, hogy ma jelenik meg az az adat, ami az augusztus elsején megváltozott jegybanki irányadó eszköz kapcsán kiemelten fontos a magyar pénz- és tőkepiac számára. A friss adat szerint ma 1979 milliárd forintnyit vettek az arra jogosult intézményi szereplők a kéthetes betétből, így annak forgalomban lévő állománya (a már futó 2998 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés