Előfizetői tartalom

Székely: Európának vissza kell térnie a növekedést megalapozó szintekre

Portfolio
A válság egyik lehetséges kimenete, hogy lesznek olyan országok, amelyeknél a válság előtt már megindult relatív pozícióromlás felgyorsul - mondta Székely István, az Európai Bizottság igazgatója a pécsi közgazdász vándorgyűlés második napján. A szakértő az európai gazdasági és pénzügyi válság kapcsán kifejtette: egyes országokban megteremtődtek már a növekedés alapjai, ami a válságból való kilábalás esélyeit javítja. A válságnak ugyanakkor mégis van egy olyan szomorú tapasztalata, hogy az elmúlt évtizedek európai felzárkózási sémája (nagyon úgy tűnik) sikertelen, rossz struktúrájú volt.

Székely István Pál, az Európai Bizottság igazgatója 2011. október 27-én megrendezésre kerülő BUDAPESTI GAZDASÁGI FÓRUM 2011 - Adósságválság és Versenyképesség című konferencián az eurózóna kilátásairól tart beszédet. A válság előtt a világ finanszírozási szisztémája úgy nézett ki, hogy a rugalmas pénzügyi piacú Egyesült Államok volt a tőkeimportőr,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés