Előfizetői tartalom

Teljes kudarc az EU nyomor elleni harca, Magyarország is rosszul áll (korr.)

Portfolio
Az Európai Unió tagállamainak többségében - köztük Magyarországon is - 2008 és 2014 között nőtt a mélyszegénység és társadalmi kirekesztettség veszélyével fenyegetett társadalmi csoportba tartozók száma, ami tökéletesen szembe megy az "Európa 2020" program stratégiai céljaival. Nem mindenhol ilyen rossz azért a helyzet: az energiahatékonyság, a megújuló energiaforrások és az oktatás terén meghatározott kritériumok tekintetében érdemi előrelépés történt a 2020-as célok felé, míg a foglalkoztatottsági és kutatás-fejlesztési mutatókban továbbra is van hova javulni.

Európa 2020 stratégiaAz "Európa 2020" az Európai Unió tíz éves időtávra szóló munkaügyi és növekedési stratégiája. A programot 2010-ben fogadták el, a cél pedig egy olyan rendszer megteremtése, amely biztosítja a hosszú távon fenntartható növekedés alapjait, emellett pedig a társadalom minél nagyobb szelete részesül a jólétnövekedés pozitív hatásaiból. A stratégia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés