Előfizetői tartalom

Teljesen összeomolhatnak az IMF-tárgyalások

Portfolio
Múlt héten a magyar jegybank monetáris tanácsa megkezdte a kamatcsökkentést és a Merrill Lynch londoni elemzőinek legfrissebb prognózisa szerint az év végéig további 75 bázispontos vágás jöhet, ezzel 6%-ra süllyedhet az irányadó ráta. Elismerik, hogy az IMF-tárgyalások rendkívül lassan fognak haladni, de ez valószínűleg nem fog az újabb kamatcsökkentések útjába állni (a gyenge gazdasági kilátások és az Európai Központi Bank enyhítő lépései miatt). Jövőre azonban nehéz időszak vár Magyarországra a közgazdászok szerint és nem zárható ki a hitelkeretről szóló hivatalos tárgyalások teljes összeomlása sem.

Kockázatok a háttérben Raffaella Tenconi, a Bank of America Merrill Lynch londoni elemzője hétfői anyagában emlékeztet arra, hogy a jövő évi költségvetés elfogadásának folyamata lassan a második szakaszába lép, a kormány azonban még nem hajtotta végre azokat az intézkedéseket, amelyeket az EU/IMF-delegáció júliusban kért. A 2013-as költségvetés tervezete 2,2%-os hiánycélt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés