Előfizetői tartalom

Tíz éven belül eltűnik az euró a sztárbefektető szerint

Portfolio
Jim Rogers, az ismert befektető a Wirtschaftsblattnak adott interjújában úgy vélekedett, a világnak szüksége van arra, hogy néhány ország csődbe menjen, hiszen az adósságválságot újabb adósság felhalmozásával nem lehet kezelni, több országnak "tiszta lappal" kell indulnia. A guru véleménye szerint az amerikai és az európai jegybankok is hatalmas hibákat követnek el, egy igazán komoly válságnak pedig még csak az előszelét érezzük. Rogers az eurozónával kapcsolatban is pesszimista, szerinte 10 év múlva már nem lesz euró.

Rogers véleménye szerint kifejezetten groteszk, hogy egyes országok eladósodottságát még nagyobb adósság felépítésével kezelik. Ehelyett arra lenne szükség, hogy a bajba jutott országoknak el kellene ismerniük, hogy hibáztak és el kellene tudniuk viselni az ezzel járó veszteségeket. Görögországot is hagyni kellene csődbe menni, nem normális dolog az, hogy keményen dolgozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés