Előfizetői tartalom

Trump egy kereskedelmi világháborúba is beleállhat, hogy betartsa ígéretét

Portfolio
Donald Trump megválasztása óta ellentmondást nem tűrően halad afelé, hogy sokak számára leghajmeresztőbb választási ígéreteit is megvalósítsa. Épp ezért nem lehet kizárni azt, hogy az amerikai munkahelyek hazahozatalának érdekében nyíltan beleállna egy globális kereskedelmi háborúba. Bár gyengébb alkupozíciójú országokkal szemben működhet ez a nyomásgyakorlás, Kínával meggyűlhetne a baja az Egyesült Államoknak, ráadásul egy kínai ellenlépés pont azokat az amerikai államokat sújtaná a leginkább, ahol legnagyobb arányban nyerte Trump a választásokat - vélik a Commerzbank elemzői.

Donald Trumpot lehet bírálni, vagy éppen szeretni amiatt, amit az elmúlt hetekben mondott, vagy csinált, azt azonban el kell ismerni, hogy egyelőre legdurvább választási ígéreteit is be akarja tartani. Óriási vihart kavart, a világsajtón pedig futótűzként söpört végig a hír, hogy Trump múlt héten kiadott egy elnöki rendeletet, ami jelentősen szigorította az illegális bevándorlást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés